Η ίδρυση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ είναι μια επιβεβλημένη κίνηση για να απαντήσουμε άμεσα στο ολοένα διογκούμενο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για ριζική ανασυγκρότηση του πολιτικού πεδίου και των σημερινών κομματικών φορέων της χώρας μας καθώς και για τη διατύπωση μιας ολοκληρωμένης εναλλακτικής πολιτικής πρότασης. Αποτελεί, ταυτόχρονα, προσπάθεια υπεράσπισης του παρελθόντος και του μέλλοντος της ανανεωτικής, δημοκρατικής και οικολογικής Αριστεράς. Αποτελεί σήμερα μια ιστορική επιταγή, ώστε να συμβάλουμε στην ανασυγκρότηση της χώρας σε μια κατεύθυνση μεγαλύτερης ισότητας, κοινωνικής αλληλεγγύης, οικολογικής ανάπτυξης.

Σελίδες

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ  -  ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Το Πρόγραμμα μας

Το Πρόγραμμα μας
Κλικ εδώ ...

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Πρόταση σε Δημοτική Αρχή


 5 Δεκεμβρίου 2011

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Είναι γνωστό σε όλους ότι η οικονομική κρίση αγγίζει και θα αγγίξει ακόμη περισσότερο και χειρότερα όλους μας. Άλλους περισσότερο, άλλους λιγότερο έτσι ώστε πολλοί συμπολίτες μας κινδυνεύουν να περάσουν από την φτώχεια στην εξαθλίωση.

Εμπρός στην ορατή και πλέον πανθομολογούμενη μακροχρόνια ύφεση με την ταυτόχρονη χρεοκοπία του ισχύοντος μοντέλου παραγωγής και ανάπτυξης της χώρας, την οικονομική κατάρρευση και εξαθλίωση μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού από τις μέχρι σήμερα ακολουθούμενες οικονομικές πολιτικές, έχουμε για όλους μας και για τις επόμενες γενιές, το καθήκον να αντιδράσουμε με ψυχραιμία, νηφαλιότητα και οξυδέρκεια.

Στην προσπάθεια αυτή καλούμαστε όλοι μας και πρώτα η Τοπική Αυτοδιοίκηση να σταθούμε αρωγοί ώστε να απλώσουμε ένα δίχτυ προστασίας για τους συμπολίτες μας που η κρίση δεν τους θίγει μόνο οικονομικά, αλλά τους ισοπεδώνει και τους εξοβελίζει κοινωνικά.

Είναι γνωστή η θέση μας πως η πρόσθετη φορολόγηση σε όλα τα ακίνητα και μάλιστα μέσω της ΔΕΗ ήταν εξαρχής ένα απαράδεκτο μέτρο. Οι παλινωδίες και οι αστοχίες του κυβερνητικού επιτελείου αναφορικά με το θέμα της είσπραξης προκαλούν απόγνωση, ταλαιπωρία και σύγχυση στους πολίτες.

Πιστεύουμε ότι πέρα από τη συγκεκριμένη εντολή να μην κόβεται το ηλεκτρικό ρεύμα, επιβάλλεται η κυβέρνηση να προβεί άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση για την εξαίρεση από το μέτρο, με ρυθμίσεις και κριτήρια εισοδηματικού και κοινωνικού χαρακτήρα, με προοπτική την τελική αποσύνδεση της είσπραξης του όποιου τέλους ακινήτων από τη ΔΕΗ.

Καλούμε λοιπόν την Δημοτική Αρχή και το Δήμαρχο κ.Χρήστο Κορτζίδη ο οποίος πρωτοστατεί στην κατάργηση του ειδικού τέλους από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ (το γνωστό χαράτσι), να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την  ελάφρυνση των ευπαθών ομάδων (ανέργων, αναπήρων, χαμηλοσυνταξιούχων κ.α.), όπως η κατάργηση από τα δημοτικά τέλη.


Για τη γραμματεία της οργάνωσης
                                                                    Φίλιππος Καρπούζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

addthis

scroll up the page