Η ίδρυση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ είναι μια επιβεβλημένη κίνηση για να απαντήσουμε άμεσα στο ολοένα διογκούμενο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για ριζική ανασυγκρότηση του πολιτικού πεδίου και των σημερινών κομματικών φορέων της χώρας μας καθώς και για τη διατύπωση μιας ολοκληρωμένης εναλλακτικής πολιτικής πρότασης. Αποτελεί, ταυτόχρονα, προσπάθεια υπεράσπισης του παρελθόντος και του μέλλοντος της ανανεωτικής, δημοκρατικής και οικολογικής Αριστεράς. Αποτελεί σήμερα μια ιστορική επιταγή, ώστε να συμβάλουμε στην ανασυγκρότηση της χώρας σε μια κατεύθυνση μεγαλύτερης ισότητας, κοινωνικής αλληλεγγύης, οικολογικής ανάπτυξης.

Σελίδες

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ  -  ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Το Πρόγραμμα μας

Το Πρόγραμμα μας
Κλικ εδώ ...

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Δηλώσεις του προέδρου της ΔΗΜ.ΑΡ., Φώτη Κουβέλη, για την οικονομία

Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012 10:04

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία του κόμματος με νέους ανέργους επιστήμονες.  Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Φ. Κουβέλης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Η χώρα και οι πολίτες ζουν ένα τραγικό οικονομικό αδιέξοδο.
Η φοροεπιδρομή στους μισθωτούς και τη μεσαία τάξη έφερε κατάρρευση των δημοσίων εσόδων, ενώ η φοροδιαφυγή θριαμβεύει.
Είναι ανάγκη να περάσουμε αμέσως στην πραγματικά προοδευτική διαρθρωτική αλλαγή, η οποία συμπυκνώνεται στη διεκδίκηση  «λιγότεροι φόροι από τον καθένα, περισσότεροι φόροι από τους οικονομικά ισχυρούς».
 

Η αλλαγή πρέπει να αρχίσει από τώρα.

Είναι αναγκαία η  άμεση ενεργοποίηση της επιτροπής για τον έλεγχο των ιδιοκτητών πολυτελών σκαφών. Είναι εγκληματική η αδρανοποίηση της επιτροπής σε αυτές τις συνθήκες έκτακτης ανάγκης , καθώς και των άλλων μηχανισμών ελέγχου .
 

Πρέπει άμεσα να αρχίσει και να ολοκληρωθεί το περιουσιολόγιο. Χωρίς αυτό  ο πραγματικός πλούτος φοροδιαφεύγει και αυτή τη φοροδιαφυγή  την πληρώνουν οι μισθωτοί και οι οικονομικά αδύναμοι.
 

Η χώρα χρειάζεται  νέου τύπου μηχανισμούς καταλογισμού και συλλογής των φόρων.  Αυτοί οι μηχανισμοί να συγκροτηθούν από νέους ανέργους επιστήμονες οικονομολόγους, νομικούς , λογιστές και να έχουν ως  έργο τον καταλογισμό των φόρων.

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Δήλωση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, ενόψει της αυριανής Συνόδου Κορυφής

Δημοσιεύτηκε στις Τρίτη, 22 Μαΐου 2012 15:29

Ο κ. Πικραμένος στη Σύνοδο Κορυφής παρά τις περιορισμένες δυνατότητες που έχει ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός, πρέπει, αξιοποιώντας το νέο ευνοϊκό πολιτικό περιβάλλον της Ευρώπης, να προτείνει τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων.


Πρέπει να προτείνει την έκδοση ευρωομολόγου, την απευθείας ενίσχυση των κρατών-μελών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την ενίσχυση των πόρων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, αλλά και τη χρονική επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής προκειμένου η Ελλάδα να πάρει μια ανάσα και να μπορέσει να προχωρήσει.
Πρέπει να αξιοποιηθεί ακριβώς αυτό το καινούριο πολιτικό περιβάλλον της Ευρώπης. Η Ελλάδα πρέπει συστηματικά να διαμορφώνει συμμαχίες προκειμένου να υπάρξει η εξασφάλιση εκείνων των μέτρων που είναι δυνατόν να ανακουφίζουν την ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία.
Είναι αναγκαίο να αναδειχθεί η ανάγκη ύπαρξης ενός πενταετούς αναπτυξιακού προγράμματος, το οποίο θα στηρίζεται στη δανειοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων σε συνεργασία με τα χρήματα του ΕΣΠΑ, τα οποία υπάρχουν, μας περιμένουν, αλλά δυστυχώς βρίσκονται σε ύπνωση, με τεράστια ευθύνη του ΠΑΣΟΚ αλλά και της κατοπινής κυβέρνησης συνεργασίας ΠΑΣΟΚ- ΝΔ. Εκεί πρέπει να κινηθεί ο πρωθυπουργός.

Ο ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΣΤΗΝ ΝΕΤ ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ παρουσιάζουν την τελευταία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του Λεωνίδα Κύρκου στον Αλέξη Παπαχελά.


Την Δευτέρα 21 Μαΐου ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ παρουσιάσαν την τελευταία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του Λεωνίδα Κύρκου στον Αλέξη Παπαχελά. Η μέχρι σήμερα αδημοσίευτη αυτή συνέντευξη, που δόθηκε λίγα χρόνια πριν τον θάνατό του Κύρκου με την παράκληση του ιδίου να προβληθεί όταν δεν θα ζει πια, διατρέχει ολόκληρη την 50χρονη πορεία του στην Αριστερά ενώ ταυτόχρονα αναλύει την πολιτική του σκέψη, που μοιάζει σήμερα πιο επίκαιρη από ποτέ. Μέσα από την προσωπική του αφήγηση, ο Λεωνίδας Κύρκος περιγράφει τα πιο μεγάλα γεγονότα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας: από την κατοχή και τα Δεκεμβριανά, στην Δικτατορία και την εξορία, στην διάσπαση του ΚΚΕ, στην ίδρυση του κόμματος του Συνασπισμού αλλά και την δύσκολη σχέση που είχε με τον Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ εξηγεί το τι θα πρέπει να επιδιώκει η ίδια η Αριστερά όσο και οι πολίτες που ελπίζουν σε αυτήν.

 κλικ εδω
 http://folders.skai.gr/main/theme?id=315&locale=el

addthis

scroll up the page