Η ίδρυση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ είναι μια επιβεβλημένη κίνηση για να απαντήσουμε άμεσα στο ολοένα διογκούμενο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για ριζική ανασυγκρότηση του πολιτικού πεδίου και των σημερινών κομματικών φορέων της χώρας μας καθώς και για τη διατύπωση μιας ολοκληρωμένης εναλλακτικής πολιτικής πρότασης. Αποτελεί, ταυτόχρονα, προσπάθεια υπεράσπισης του παρελθόντος και του μέλλοντος της ανανεωτικής, δημοκρατικής και οικολογικής Αριστεράς. Αποτελεί σήμερα μια ιστορική επιταγή, ώστε να συμβάλουμε στην ανασυγκρότηση της χώρας σε μια κατεύθυνση μεγαλύτερης ισότητας, κοινωνικής αλληλεγγύης, οικολογικής ανάπτυξης.

Σελίδες

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ  -  ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Το Πρόγραμμα μας

Το Πρόγραμμα μας
Κλικ εδώ ...

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Ευχαριστήρια ανακοίνωση


Ανακοίνωση
Η οργάνωση μας θέλει να ευχαριστήσει τα μέλη, τις φίλες και τους φίλους που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση μας, και παραβρέθηκαν  προχθές στη συγκέντρωση της 22.3.2012 στο «Μίκης Θεοδωράκης», με ομιλητή τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη.
Η μεγάλη παρουσία όλων σας μας δίνει δύναμη και θέληση να προσπαθήσουμε να αναθερμάνουμε την ελπίδα για την χώρα και την κοινωνία, με μεταρρυθμίσεις και θεσμούς, για ισότητα και κοινωνική δικαιοσύνη.
Με την ευκαιρία των επικείμενων εκλογών καλούμε όσες και όσους από εσάς θέλετε και μπορείτε, να στελεχώσετε την εκλογική μας επιτροπή, ερχόμενοι σε επαφή μαζί μας.
24.3.2012
Η γραμματεία της οργάνωσης

Στοιχεία επικοινωνίας
1) τηλέφωνο:     6977733956 (Φίλιππος Καρπούζας)
2)  e-mail:          dhmarellhnikoargyroupolis@gmail.com
3)  ιστότοπος:    dhmar-ea.blogspot.com
4)  www.facebook.com/DhmarEllhnikoArgyroupolis

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Συγκρότηση Κοινοβουλευτικης Ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς

 Κοινοβουλευτική Ομάδα, με βάση τον κανονισμό της Βουλής, συγκροτεί η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, αποτελούμενη από τους εξής βουλευτές:
Κουβέλη Φώτη (βουλευτή Β Αθηνών), Πρόεδρο και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Αμοιρίδη Γιάννη (βουλευτή Πιερίας), Βουδούρη Οδυσσέα (βουλευτή Μεσσηνίας), Θεοδωρίδη Ηλία (βουλευτή Πέλλας),  Λεβέντη Θανάση (βουλευτή Αττικής), Μιχελογιαννάκη Γιάννη (βουλευτή Ηρακλείου), Οικονόμου Βασίλη (βουλευτή Αττικής), Παπαμανώλη Γιώργο (βουλευτή Κυκλάδων), Τσούκαλη Νίκο (βουλευτή Αχαϊας) και Ψαριανό Γρηγόρη (βουλευτή Β Αθηνών).

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Στη Δημοκρατική Αριστερά εντάχθηκαν έξι ανεξάρτητοι βουλευτές

Η Κεντρική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς υιοθέτησε αργά το βράδυ της Τρίτης, με ευρεία πλειοψηφία, την εισήγηση του προέδρου της Φώτη Κουβέλη για την διεύρυνση του κόμματος με την ένταξη των ανεξάρτητων βουλευτών Γιάννη Αμοιρίδη, Γιάννη Μιχελογιαννάκη, Ηλία Θεοδωρίδη, Τσετίν Μάντατζη, Γιώργου Παπαμανώλη και Οδυσσέα Βουδούρη.

Η ένταξη των προαναφερθέντων στα ψηφοδέλτια της ΔΗΜΑΡ θα αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες.

Νωρίτερα, την πολιτική διεύρυνσης της Δημοκρατικής Αριστεράς με δυνάμεις που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, υπερασπίστηκε ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος εισηγήθηκε στην ΚΕ να κάνει δεκτή την εισήγησή του, τονίζοντας ότι πρέπει να προχωρήσει η συνεργασία με τις δυνάμεις αυτές προκειμένου να προχωρήσει η πολιτική της ΔΗΜΑΡ για τη συγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού.

Στην εισήγησή του, ο κ. Κουβέλης έθεσε το κόμμα του σε πλήρη ετοιμότητα ενόψει των εκλογών, οι οποίες, όπως είπε, πιθανότατα θα γίνουν την 29η Απριλίου και υπογράμμισε ότι η Δημοκρατική Αριστερά εδώ και καιρό είναι έτοιμη με όλες τις δυνάμεις της, με σταθερό συμπαραστάτη την ίδια την κοινωνία, για να δώσει τη μάχη των εκλογών, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θα δώσουμε την εκλογική μάχη πάντοτε με σχέση εμπιστοσύνης προς τους πολίτες, προς την κοινωνία, από τη δική μας θέση ευθύνης απέναντι στη χώρα και τους πολίτες, είπε ο κ. Κουβέλης .

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ πρόσθεσε ότι με πρόγραμμα, με θέσεις, με συγκεκριμένες διεκδικήσεις, η Δημοκρατική Αριστερά θα απευθυνθεί συστηματικά και επίμονα στον ελληνικό λαό και θα ζητήσει να μας δώσει τη δύναμη εκείνη η οποία αντιστοιχεί στις θέσεις μας, στη δράση μας, στους αγώνες μας προκειμένου να κρατήσουμε τη χώρα ζωντανή αλλά και την κοινωνία όρθια.

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Ο Φώτης Κουβέλης στην ΑργυρούποληΟ ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ
στην ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΠΕΜΠΤΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012 - ώρα 8μμ 
στο «Μίκης Θεοδωράκης»
(πλατεία Δημαρχείου)

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
Για τη χώρα και την κοινωνία

addthis

scroll up the page