Η ίδρυση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ είναι μια επιβεβλημένη κίνηση για να απαντήσουμε άμεσα στο ολοένα διογκούμενο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για ριζική ανασυγκρότηση του πολιτικού πεδίου και των σημερινών κομματικών φορέων της χώρας μας καθώς και για τη διατύπωση μιας ολοκληρωμένης εναλλακτικής πολιτικής πρότασης. Αποτελεί, ταυτόχρονα, προσπάθεια υπεράσπισης του παρελθόντος και του μέλλοντος της ανανεωτικής, δημοκρατικής και οικολογικής Αριστεράς. Αποτελεί σήμερα μια ιστορική επιταγή, ώστε να συμβάλουμε στην ανασυγκρότηση της χώρας σε μια κατεύθυνση μεγαλύτερης ισότητας, κοινωνικής αλληλεγγύης, οικολογικής ανάπτυξης.

Σελίδες

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ  -  ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Το Πρόγραμμα μας

Το Πρόγραμμα μας
Κλικ εδώ ...

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Τοποθέτηση του Ειδικού Αγορητή της Δημοκρατικής Αριστεράς, βουλευτή Αττικής Βασίλη Οικονόμου στη συζήτηση της Βουλής σχετικά με την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη κυβέρνησης.Ο Ειδικός Αγορητής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, στην ομιλία του στη Βουλή στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε μεταξύ άλλων:
1.Η σημερινή κυβέρνηση διαθέτει αδύναμη πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία και δεν μπορεί να κάνει τη νέα Διαπραγμάτευση που απαιτείται με τους δανειστές της χώρας. Δεν διαθέτει ειδικό πολιτικό βάρος για να σταθεί απέναντι στην Μέρκελ και την τρόικα και γι αυτό υποχωρεί διαρκώς στις απαιτήσεις τους.
2.Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ολοκληρωμένο εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης, υπόσχεται επιστροφή στο 2009, δηλαδή στον απεριόριστο δανεισμό της χώρας χωρίς καμία ουσιαστικά παραγωγική ανασυγκρότηση.
3.Η πρόταση δυσπιστίας λειτουργεί αποπροσανατολιστικά, γίνεται σε λάθος χρόνο και αφήνει στο σκοτάδι την ελληνική κοινωνία αποφεύγοντας να τοποθετηθεί για νέο εκλογικό νόμο που προτείναμε. Γίνεται ουσιαστικά για να κρυφτεί η εσωτερική πανσπερμία απόψεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

4.Η Δημοκρατική Αριστερά διαφωνεί με τη κυβέρνηση και την πολιτική που αυτή εφαρμόζει αλλά και με τη λογική του ΣΥΡΙΖΑ ότι πρέπει να επιστρέψουμε στην πραγματικότητα του 2009 όπου με δανεικά και χωρίς νέα παραγωγική βάση θα βιώνουμε απλά μια επίπλαστη ευημερία. 
5.Εμείς αγωνιζόμαστε για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μέσα από συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα, όχι με πώληση όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών. Διεκδικούμε για ένα σύγχρονο κράτος, επιτελικό και αποτελεσματικό μέσα από Μεγάλες Δημοκρατικές Μεταρρυθμίσεις όχι με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και αυταρχισμό, όχι με απολύσεις αλλά με κινητικότητα και αξιολόγηση, αξιολόγηση δομών και στελεχών. 
6.Επιδιώκουμε το πραγματικό Πρωτογενές πλεόνασμα που συνεπάγεται οικονομική σταθερότητα για την χώρα, ως βάση για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας. 
Ο Ειδικός Αγορητής της Δημοκρατικής Αριστεράς ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας:
«Εμείς θέλουμε Θεσμικές Αλλαγές, θέλουμε οικονομικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις με δημοκρατικό και προοδευτικό πρόσημο. Καταθέτουμε τις προτάσεις μας για Παραγωγική και Κοινωνική Ανασυγκρότηση . Επιδιώκουμε μια νέα Ελλάδα, μέσα από Πολιτική Διαπραγμάτευση, το πέρασμα στη Νέα Εποχή με τη Κοινωνία Όρθια, την υιοθέτηση νέου βηματισμού μέσα από ένα Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης. Η Δημοκρατική Αριστερά θα είναι παρούσα στη Βουλή, στις πολιτικές εξελίξεις, στις κοινωνικές διεργασίες θα είναι παρούσα στο λαό και στην επόμενη Βουλή όποτε και αν γίνουν οι εκλογές!» 

addthis

scroll up the page