Η ίδρυση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ είναι μια επιβεβλημένη κίνηση για να απαντήσουμε άμεσα στο ολοένα διογκούμενο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για ριζική ανασυγκρότηση του πολιτικού πεδίου και των σημερινών κομματικών φορέων της χώρας μας καθώς και για τη διατύπωση μιας ολοκληρωμένης εναλλακτικής πολιτικής πρότασης. Αποτελεί, ταυτόχρονα, προσπάθεια υπεράσπισης του παρελθόντος και του μέλλοντος της ανανεωτικής, δημοκρατικής και οικολογικής Αριστεράς. Αποτελεί σήμερα μια ιστορική επιταγή, ώστε να συμβάλουμε στην ανασυγκρότηση της χώρας σε μια κατεύθυνση μεγαλύτερης ισότητας, κοινωνικής αλληλεγγύης, οικολογικής ανάπτυξης.

Σελίδες

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ  -  ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Το Πρόγραμμα μας

Το Πρόγραμμα μας
Κλικ εδώ ...

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για το PSI

Θα ήταν πολύ καλύτερα, τα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη αντί για τους πανηγυρισμούς για τη διαφαινόμενη ολοκλήρωση του PSI και τις κορώνες τους για προσφορά στο έθνος και τις επόμενες γενιές, να κατέθεταν ιδέες και να ελάμβαναν μέτρα για την ανακεφαλαίωση των ασφαλιστικών ταμείων και τη διασφάλιση των ιδιωτών ομολογιούχων- αποταμιευτών.

Ανακοίνωση για την κοινή τροπολογία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για τη ρύθμιση των χρεών τους

Όνειδος για τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό αποτελεί η κοινή τροπολογία που κατέθεσαν οι γραμματείς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ προκειμένου να διευθετήσουν τα υπέρογκα χρέη τους σε ελληνικές τράπεζες.
 

Οι προτάσεις για διαγραφή ανεξόφλητων τόκων, το υπερβολικά χαμηλό για την αγορά και μάλιστα σταθερό επιτόκιο του 4% καθώς και οι διευθετήσεις για τις τοκοχρεολυτικές δόσεις, αποτελούν όνειρο για τους  χιλιάδες χειμαζόμενους δανειολήπτες, νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
 

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ είναι ριζικά αντίθετη στην προώθηση της όποιας τέτοιας ρύθμισης

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για την «Ημέρα της Γυναίκας»

Δημοσιεύτηκε στις Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2012 11:02

Εμείς, οι γυναίκες και οι άντρες της Δημοκρατικής Αριστεράς δεν τιμούμε απλά μία ακόμα επέτειο, αλλά εργαζόμαστε για να μην τη χρειαζόμαστε

Για πάνω από ένα αιώνα η σημερινή επέτειος, της 8ης Μαρτίου, σηματοδοτεί τους αγώνες των γυναικών για δικαιοσύνη και ισότητα και θυμίζει πόσα πολλά πρέπει να γίνουν για την άρση των κοινωνικών διακρίσεων κατά των γυναικών.

Σε μία σύγχρονη χώρα η ισότητα των φύλων οφείλει να συνιστά θεμέλιο λίθο της δημοκρατίας και η ανισότητα δημοκρατικό έλλειμμα. Γυναίκες και άνδρες έχουν το θεμελιώδες δικαίωμα να μοιράζονται εξίσου τα αγαθά, τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησης του σύγχρονου ανθρώπου, στην εργασία, την πολιτική, τον ελεύθερο χρόνο, την οικογένεια, την προσωπική ζωή. 

Οι γυναίκες ωστόσο και παρά τις διακηρύξεις παραμένουν ακόμα δέσμιες των κοινωνικών προκαταλήψεων που τις υποτιμούν και τις περιθωριοποιούν και εξακολουθούν να υφίστανται εκμετάλλευση λόγω φύλου. Η σημερινή κρίση με την εργασιακή και κοινωνική επισφάλεια που τη συνοδεύει οξύνει ακόμα περισσότερο τις διακρίσεις κατά των γυναικών με έμφαση τις ιδιαίτερα ευάλωτες ομάδες γυναικών όπως είναι όσες έχουν μονογονεϊκή οικογένεια ή εργάζονται ανασφάλιστες.
 
Η Δημοκρατική Αριστερά πιστεύει ότι χρειάζονται ιδιαίτερες πολιτικές και μέτρα που θα προστατεύσουν τις ευάλωτες ομάδες γυναικών και θα εμποδίσουν την εξαθλίωσή τους. Πιστεύει ακόμα ότι πολλά πρέπει να γίνουν  στην εκπαίδευση, στην κοινωνία, στην εργασία, στην οικογένεια για την εξέλιξη των αντιλήψεων και τη δημιουργία δικαιότερων συνθηκών αναφορικά με την ισότητα των φύλων.

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Δήλωση του Φώτη Κουβέλη, αναφορικά με τη στήριξη των υπερχρεωμένων δανειοληπτών.

Δημοσιεύτηκε στις Τρίτη, 06 Μαρτίου 2012 09:45

Είναι επιτακτική κοινωνική ανάγκη να υπάρξουν μέτρα για την υποστήριξη των υπερχρεωμένων δανειοληπτών.
Οι τράπεζες πρέπει να υποχρεωθούν να προσέλθουν σε Προγραμματική Σύμβαση για τη  λήψη μέτρων όπως: περίοδος χάριτος για μη καταβολή τόκων και κεφαλαίου, για  μείωση του επιτοκίου και παράταση της συμβατικής  διάρκειας του δανείου. Δάνειο  για το οποίο έχει ήδη αποπληρωθεί το κεφάλαιο, συν ένα εύλογο κέρδος, να διαγράφεται.

Η κυβέρνηση έχει επίσης υποχρέωση να καταρτίσει Προγραμματική Σύμβαση με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών για τις πιστωτικές κάρτες, προκειμένου να διασφαλισθούν επιτόκια, που θα παρακολουθούν τα επιτόκια των «βασικών μαζικών  προϊόντων» των πιστωτικών καρτών των τραπεζών  των χωρών της ευρωζώνης.

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για το λεγόμενο «Κίνημα της πατάτας»

Δημοσιεύτηκε στις Σάββατο, 03 Μαρτίου 2012 09:37

Το «κίνημα της πατάτας» είναι μια ακτιβιστική κίνηση η οποία αναδεικνύει ένα υπαρκτό πρόβλημα . Για αυτό την χαιρετίζουμε και την υποστηρίζουμε.
Φέρνει στο προσκήνιο τη γκρίζα ζώνη των τιμών των προϊόντων, από τη στιγμή που εγκαταλείπουν το χωράφι και μέχρι να φτάσουν στο ράφι του καταναλωτή.
Θέτει την πολιτεία προ των ευθυνών της. Μια πολιτεία που μέχρι σήμερα δεν κατάφερε να ελέγξει την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, τα καρτέλ, τον ανταγωνισμό.

Αλλά και οι παραγωγοί, καταλαβαίνουν πλέον τα πλεονεκτήματα της συλλογικής δράσης.
Μια νέα ισορροπία θα πρέπει  να επιτευχθεί ανάμεσα στην αμοιβή του κόπου του παραγωγού που παράγει ποιότητα και συνεταιρίζεται και στο διαθέσιμο από τον καταναλωτή εισόδημα.
Στο πλαίσιο αυτό  η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να έχει καταλυτικό ρόλο, υποβοηθώντας στην άμεση επαφή  παραγωγών και καταναλωτών επ’ ωφελεία και των δυο μερών, προσεγγίζοντας το θέμα με φαντασία, δημιουργώντας νέες δομές που θα έχουν θετικό αντίκτυπο στην ζωή της πόλης

addthis

scroll up the page