Η ίδρυση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ είναι μια επιβεβλημένη κίνηση για να απαντήσουμε άμεσα στο ολοένα διογκούμενο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για ριζική ανασυγκρότηση του πολιτικού πεδίου και των σημερινών κομματικών φορέων της χώρας μας καθώς και για τη διατύπωση μιας ολοκληρωμένης εναλλακτικής πολιτικής πρότασης. Αποτελεί, ταυτόχρονα, προσπάθεια υπεράσπισης του παρελθόντος και του μέλλοντος της ανανεωτικής, δημοκρατικής και οικολογικής Αριστεράς. Αποτελεί σήμερα μια ιστορική επιταγή, ώστε να συμβάλουμε στην ανασυγκρότηση της χώρας σε μια κατεύθυνση μεγαλύτερης ισότητας, κοινωνικής αλληλεγγύης, οικολογικής ανάπτυξης.

Σελίδες

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ  -  ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Το Πρόγραμμα μας

Το Πρόγραμμα μας
Κλικ εδώ ...

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Ζητά κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών


«To κέλυφος της ατιμωρησίας των πολιτικών πρέπει να σπάσει» λέει ο Φ. Κουβέλης
Δημοσίευση: 12 Απρ. 2012, 15:30
Αθήνα

Την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και την ταυτόχρονη μεταφορά του ελέγχου των πράξεων των πολιτικών προσώπων στη Δικαιοσύνη, χωρίς την οποιαδήποτε ανάμειξη της Βουλής, ζητεί ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, τονίζοντας ότι «το κέλυφος της ατιμωρησίας των πολιτικών πρέπει να σπάσει».

Ο Φ. Κουβέλης ζητά, επίσης, να γίνει έλεγχος και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες, που αποκτήθηκαν από πολιτικά πρόσωπα, τα τελευταία 20 χρόνια και ακόμη να γίνει αναδρομικός έλεγχος των περιουσιακών στοιχείων, που απέκτησαν όσοι διετέλεσαν βουλευτές, υπουργοί, πρωθυπουργοί, γενικοί γραμματείς και σύμβουλοι υπουργείων, διοικητές, διευθύνοντες σύμβουλοι και διαχειριστές Οργανισμών δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ, καθώς και οι σύζυγοι και οι συγγενείς αυτών α' βαθμού, από το έτος 1981 μέχρι σήμερα και φορολόγηση της αξίας των περιουσιακών στοιχείων, εφόσον δεν δικαιολογείται η απόκτησή τους.


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Δήλωση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, για τις εκλογές

Δημοκρατική Αριστερά - Ανακοίνωση
Προχωράμε προς τις εκλογές με αισιοδοξία και εμπιστοσύνη στην κρίση του κυρίαρχου λαού.  Είμαστε έτοιμοι με πρόγραμμα και θέσεις. Απευθυνόμαστε στους πολίτες και τους ζητάμε να δώσουν δύναμη στη Δημοκρατική Αριστερά. 
Για να είναι η Ελλάδα ζωντανή,  με την κοινωνία όρθια. Μέσα στην Ευρώπη. 
Για να απαγκιστρωθεί η χώρα σταδιακά από το μνημόνιο και τα απαράδεκτα μέτρα του.


Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Πολιτική στήριξη στη ΔΗΜΑΡ από τα στελέχη της Νέας Σοσιαλδημοκρατικής Συμφωνίας

 
Αθήνα
 Την πολιτική στήριξη στη Δημοκρατική Αριστερά επισημοποίησαν την Μ.Τρίτη πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που έχουν συγκροτήσει την κίνηση «Νέα Σοσιαλδημοκρατική Συμφωνία». Τα στελέχη αυτά παρουσίασαν, μαζί με τον Φώτη Κουβέλη, το περίγραμμα των πολιτικών τους θέσεων.
 Οι Γιάννης Νικολάου και Στέφανος Μανίκας υπογράμμισαν ότι απώτερος πολιτικός στόχος της κίνησης είναι η ανασυγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού και πρόσθεσαν πως η δύναμη που σήμερα μπορεί να εκφράσει αυτή την προοπτική είναι η ΔΗΜΑΡ.
 Από την πλευρά του, ο Φώτης Κουβέλης καλωσορίζοντας του νέους συμμάχους του εξέφρασε την ικανοποίησή του για την δυναμική που αναπτύσσεται στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας.
 Κανένα από τα μέλη της κίνησης δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια της ΔΗΜΑΡ, αλλά θα την στηρίξουν στον εκλογικό της αγώνα.
 Σύμφωνα με τον Γιάννη Νικολάου, ο κύκλος του ΠΑΣΟΚ ολοκληρώθηκε και οι φιλελεύθερες πολιτικές των μονοδρόμων, που ακολούθησε, επί της ουσίας ακυρώνουν την ευρωπαϊκή προοπτική και κατακερματίζουν την κοινωνία.
 Το ΠΑΣΟΚ έχει τεράστιες ευθύνες, καθώς μετακινήθηκε από αρχές του και την φυσιογνωμία του, πρόσθεσε ο κ. Νικολάου, και υπογράμμισε πως υπό το πρίσμα αυτό «επιδιώκουμε ο πολιτικός χώρος της σοσιαλδημοκρατίας και της αριστεράς να επανακτήσει την πολιτική πρωτοβουλία, τη λάμψη των ιδεών του, να προτείνει ρεαλιστικές, εφαρμόσιμες και καινοτόμες λύσεις για να κερδίσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας και ιδιαίτερα της νέας γενιάς».
 Ο Στέφανος Μανίκας τόνισε ότι η υποστήριξη της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας προϋποθέτει αλλαγή αυτής της πολιτικής, καθώς -όπως είπε- αυτή η πολιτική που ακολουθείται σήμερα θα οδηγήσει τη χώρα εκτός ευρωζώνης. Αυτή η πολιτική πρέπει να αποδοκιμαστεί στις εκλογές ώστε να υπάρξει προοδευτική διέξοδος από την κρίση, σημείωσε ο κ. Μανίνας και πρόσθεσε πως αυτή τη δημοκρατική προσέγγιση εκφράζει η ΔΗΜΑΡ, η οποία πρέπει να ενισχυθεί για να υπάρξουν καλύτερες συνθήκες και για τη χώρα και για τους πολίτες.
 Σε σύντομη παρέμβασή του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση της νέας κίνησης να στηρίξει το κόμμα του, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα σημαντικό πολιτικό γεγονός στην πορεία για την ανασυγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού.
 Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη χθεσινή απόφαση της Βουλής για τα οικονομικά των κομμάτων ο κ. Κουβέλης έκανε λόγο για απαράδεκτη ρύθμιση, δηλωτική του γεγονότος ότι «το σύστημα δεν βάζει μυαλό».
 Στη Νέα Σοσιαλδημοκρατική Συμφωνία, εκτός του Στέφανου Μανίκα και Γιάννη Νικολάου, συμμετέχουν επίσης οι: Δασκαλάκης Δημήτρης, Καραγιαννάκης Κώστας, Κόκκας Βασίλης, Κρητικός Μανώλης, Μαλέσιος Βαγγέλης, Σκαρτσολιάς Τάκης, Σταυρακάκης Μηνάς.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

addthis

scroll up the page