Η ίδρυση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ είναι μια επιβεβλημένη κίνηση για να απαντήσουμε άμεσα στο ολοένα διογκούμενο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για ριζική ανασυγκρότηση του πολιτικού πεδίου και των σημερινών κομματικών φορέων της χώρας μας καθώς και για τη διατύπωση μιας ολοκληρωμένης εναλλακτικής πολιτικής πρότασης. Αποτελεί, ταυτόχρονα, προσπάθεια υπεράσπισης του παρελθόντος και του μέλλοντος της ανανεωτικής, δημοκρατικής και οικολογικής Αριστεράς. Αποτελεί σήμερα μια ιστορική επιταγή, ώστε να συμβάλουμε στην ανασυγκρότηση της χώρας σε μια κατεύθυνση μεγαλύτερης ισότητας, κοινωνικής αλληλεγγύης, οικολογικής ανάπτυξης.

Σελίδες

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ  -  ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Το Πρόγραμμα μας

Το Πρόγραμμα μας
Κλικ εδώ ...

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΚΟΥΒΕΛΗ ΣΤΟ ΑΜΠΕ



«Δεν θα υποσχεθώ 100.000 θέσεις εργασίας στο δημόσιο», δήλωσε στη συνέντευξή του στην webtv του ΑΜΠΕ ο Φώτης Κουβέλης.Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, παρουσιάζοντας τις προγραμματικές θέσεις του κόμματός του εν όψει των εκλογών 2012, προτείνει την προώθηση πενταετούς αναπτυξιακού προγράμματος που θα στηρίζεται στη δανειοδότηση 20-30 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, αλλά και στη χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ, στο οποίο υπάρχουν χρήματα τα οποία, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, βρίσκονται σε βαθύ ύπνο με ευθύνη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.


«Η Ελλάδα μπορεί να περπατήσει στο δρόμο της προκοπής, αρκεί να αλλάξει το περιεχόμενο της πολιτικής που ασκείται και αυτό βρίσκεται στα χέρια του ελληνικού λαού», τόνισε ο κ. Κουβέλης ο οποίος επέκρινε τους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για τη στάση τους απέναντι στο μνημόνιο.


«Όταν υποστήριζα μέσα και έξω από τη Βουλή ότι είναι δυνατή η αποδέσμευση από το μνημόνιο οι κκ Σαμαράς και Βενιζέλος έλεγαν ότι αυτό είναι ανέφικτο. Σήμερα όλοι ήρθαν στα λόγια μας», ανέφερε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς και πρότεινε να διεκδικήσουμε άμεσα τη χρονική επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής μέχρι τις αρχές του 2018.


Ο κ. Κουβέλης επεσήμανε ότι η πρόταση για κατάργηση του μνημονίου «χαϊδεύει αυτιά». Ο ίδιος, ωστόσο, πρότεινε να επιδιώξουμε άμεσα την κατάργηση των νομοθετικών ρυθμίσεων που αφορούν στο ύψος του κατώτατου μισθού και να αποκατασταθούν τα εργασιακά δικαιώματα καθώς, όπως σημείωσε, σήμερα «οι εργαζόμενοι είναι αιχμάλωτοι στα χέρια οποιουδήποτε εργοδότη με τις ατομικές συμβάσεις».


Παράλληλα ο κ. Κουβέλης έκανε συγκεκριμένες προτάσεις προκειμένου να βρεθούν τα 11,5 δις ευρώ και να μη χρειαστεί τον Ιούνιο να ληφθούν πρόσθετα μέτρα.

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Δήλωση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη.




Δήλωση του Φώτη Κουβέλη, στις 29/5/2012

Η αγωνία των πολιτών για την επόμενη μέρα, η όξυνση της κρίσης που έφερε το μνημόνιο και οι παραλυτικές παρενέργειες της ακυβερνησίας έχουν καταστήσει γράμμα κενό τα προεκλογικά συνθήματα της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και του Σύριζα.
    Ο κ. Σαμαράς, τώρα ανακαλύπτει ότι το Μνημόνιο δεν είναι αδιαπραγμάτευτο. Ο κ. Βενιζέλος, από ζηλωτής του Μνημονίου, υποδύεται τον όψιμο αμφισβητία. Ο δε κ. Τσίπρας, από την μονομερή καταγγελία, πέρασε στην επανεξέταση, ξαναγύρισε στην ακύρωση και τώρα αναζητεί φόρμουλα να κρύψει τις αντιφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
    Εμείς είπαμε από την αρχή όλη την αλήθεια.
    Να απαλλαγούμε βήμα βήμα από το Μνημόνιο, να διασώσουμε  μισθούς και συντάξεις, να κερδίσουμε τη μάχη του ευρώ. Γι΄ αυτό τώρα ζητάμε από τους πολίτες εντολή για λύση.

addthis

scroll up the page