Η ίδρυση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ είναι μια επιβεβλημένη κίνηση για να απαντήσουμε άμεσα στο ολοένα διογκούμενο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για ριζική ανασυγκρότηση του πολιτικού πεδίου και των σημερινών κομματικών φορέων της χώρας μας καθώς και για τη διατύπωση μιας ολοκληρωμένης εναλλακτικής πολιτικής πρότασης. Αποτελεί, ταυτόχρονα, προσπάθεια υπεράσπισης του παρελθόντος και του μέλλοντος της ανανεωτικής, δημοκρατικής και οικολογικής Αριστεράς. Αποτελεί σήμερα μια ιστορική επιταγή, ώστε να συμβάλουμε στην ανασυγκρότηση της χώρας σε μια κατεύθυνση μεγαλύτερης ισότητας, κοινωνικής αλληλεγγύης, οικολογικής ανάπτυξης.

Σελίδες

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ  -  ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Το Πρόγραμμα μας

Το Πρόγραμμα μας
Κλικ εδώ ...

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ στο Σκαι

          
 

   

      null

   



Δήλωση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, για τις εκλογές και τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος






Υπάρχει ο δρόμος για μια άλλη Ελλάδα.  Δεν μας αρμόζει μια κοινωνία διαλυμένη.  Δεν μας αρμόζει μια νέα γενιά χωρίς όνειρα. Δεν μας αρμόζει ένας λαός χωρίς αισιοδοξία.  
    Στον πυρήνα της ελληνικής κρίσης βρίσκεται το πολιτικό σύστημα, που, με κύρια ευθύνη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δημιούργησε την κοινωνία των μεγάλων ανισοτήτων, οικειοποιήθηκε τη δημόσια διοίκηση, οδήγησε τη χώρα στο τέλμα της διαφθοράς. Η διαπλοκή έλαβε μεγάλες διαστάσεις. Μεγάλα έργα  και κάθε λογής κρατικές προμήθειες υποτάχθηκαν σ’ αυτήν και προσέβαλαν το δημόσιο συμφέρον. Ο δικομματισμός λειτούργησε ως μηχανισμός πελατειακής εκπροσώπησης των συμφερόντων ορισμένων ομάδων. Η διαφθορά διαχύθηκε σε πολλαπλά επίπεδα, με άμεσες τις αρνητικές συνέπειες στην οικονομία και στην κοινωνία. Αυτό το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα πρέπει να σπάσει, να ανατραπεί.

    Οι πολίτες γνωρίζουν τους υπεύθυνους, τους ενόχους της σημερινής κατάστασης. Με πρόταση και πρόγραμμα διεκδικούμε την αλλαγή πορείας της χώρας. Χρέος μας ο διαρκής αγώνας.  Στόχος μας η νίκη.

Τα ψηφοδέλτια της Δημοκρατικής Αριστεράς


Απο : ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΔΗΜ.ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ 


    Ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Δημοκρατικής Αριστεράς


1.    Λυκούδης Σπύρος: νομικός, Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜ.ΑΡ.

2.    Παπαϊωάννου Κωστής: εκπαιδευτικός, πρώην Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

3.    Δεμερτζής Νίκος: Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών – Πρόεδρος Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.

4.    Κοταμανίδου Εύα: ηθοποιός.

5.    Παναγιωτόπουλος Δημήτρης: αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών –    Αντιπρόεδρος Παν/μίου Στερεάς Ελλάδας.

6.    Διαμαντάκου Πόπη: δημοσιογράφος.

7.    Μπέζος Γιάννης: ηθοποιός.

8.    Γκόρου Αθηνά: δημοσιογράφος.

9.    Πολυκανδριώτη Ράνια: φιλόλογος – ερευνήτρια στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

10.    Παπαθανασίου Σάκης: οικονομολόγος, επιχειρηματίας.

11.    Παπαθεοδώρου Γιάννης: επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

12.    Λιβαδάς Σταύρος: μηχανολόγος- ηλεκτρολόγος.


   Τα ψηφοδέλτια της Δημοκρατικής Αριστεράς στην Επικράτεια   

Κανε Κλικ.. Εδώ ..!!! 

ΔΗΜ.ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΛΟΓΕΣ 2012


ΔΗΜ.ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012


Σχόλιο της Δημοκρατικής Αριστεράς για τη συνέντευξη του κ. Βενιζέλου στο Mega


        Δημοσιεύτηκε στις Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012 10:27-     http://www.dimokratikiaristera.gr

Ο κ. Βενιζέλος,  δέσμιος και εκφραστής της πολιτικής που άσκησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η παρούσα κυβέρνηση,  όταν μιλά για “προοδευτική διακυβέρνηση”  εντάσσει σ’ αυτή  και τη ΝΔ. Πρόκειται στην ουσία για πρόταση συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για την συνέχιση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής.
Με αυτή την πολιτική η Δημοκρατική Αριστερά είναι αντίπαλη. Στην προωθούμενη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, των υπευθύνων της σημερινής κατάστασης της χώρας, η Δημοκρατική Αριστερά δεν  θα δώσει κανένα δημοκρατικό – αριστερό άλλοθι .  
Την πρότασή μας , ως Δημοκρατική Αριστερά, για μια προοδευτική διακυβέρνηση την απευθύνουμε  σε όλες τις δυνάμεις του προοδευτικού χώρου, που δεσμεύονται στη συμμετοχή της χώρας στην Ευρωζώνη με σταδιακή απαγκίστρωση από το μνημόνιο.

Από καρδιάς με τον Φώτη Κουβέλη Μέρος Α! Β! Γ!

Από καρδιάς με τον Φώτη Κουβέλη   17/4/2012 Ο Φώτης Κουβέλης σε μια συνέντευξη από καρδιάς στην Ειρήνη Νικολοπούλου ,στην Focus Web TV μιλάει για την ζωή του, την οικογένεια του, την Δημοκρατική Αριστερά αλλά και για το μέλλον αυτής της χώρας. 











addthis

scroll up the page