Η ίδρυση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ είναι μια επιβεβλημένη κίνηση για να απαντήσουμε άμεσα στο ολοένα διογκούμενο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για ριζική ανασυγκρότηση του πολιτικού πεδίου και των σημερινών κομματικών φορέων της χώρας μας καθώς και για τη διατύπωση μιας ολοκληρωμένης εναλλακτικής πολιτικής πρότασης. Αποτελεί, ταυτόχρονα, προσπάθεια υπεράσπισης του παρελθόντος και του μέλλοντος της ανανεωτικής, δημοκρατικής και οικολογικής Αριστεράς. Αποτελεί σήμερα μια ιστορική επιταγή, ώστε να συμβάλουμε στην ανασυγκρότηση της χώρας σε μια κατεύθυνση μεγαλύτερης ισότητας, κοινωνικής αλληλεγγύης, οικολογικής ανάπτυξης.

Σελίδες

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ  -  ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Το Πρόγραμμα μας

Το Πρόγραμμα μας
Κλικ εδώ ...

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Κυβέρνηση συνεργασίας μόνο με συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζει ο Φώτης Κουβέλης

«Στόχος η σκληρή διαπραγμάτευση του μνημονίου»

Εξειδικεύοντας την πρότασή του για οικουμενική κυβέρνηση ειδικού σκοπού, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης ξεκαθάρισε το πρωί της Παρασκευής ότι δεν πρόκειται να συμμετέχει σε κυβέρνηση συνεργασίας μόνο με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Στόχος της οικουμενικής κυβέρνησης είναι η σκληρή και άμεση διαπραγμάτευση του μνημονίου, επισήμανε και παρατήρησε ότι βάσει της επιστολής Τσίπρα προς τους Μπαρόζο, Ρομπάι και Ντράγκι υπάρχει μετατόπιση από τις αρχικές τοποθετήσεις για το θέμα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Δήλωση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλο


Οδεύουμε προς το τέλος των διερευνητικών εντολών. Πλησιάζει η ώρα της αλήθειας για όλους. Απευθύνομαι προς όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες και τους γνωστοποιώ την πρόταση της ΔΗΜ.ΑΡ. για συγκρότηση κυβέρνησης. Την πρόταση αυτή απηύθυνα πριν από λίγο στον κ. Βενιζέλο και είναι αυτονόητο ότι απευθύνεται προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Προτείνω τη συγκρότηση Οικουμενικής κυβέρνησης, με πολιτικά φερέγγυα πρόσωπα, που θα ενσωματώνει και θα σέβεται το μήνυμα της λαϊκής ετυμηγορίας.
Η αποστολή αυτής της κυβέρνησης, που θα έχει συγκεκριμένο δεσμευτικό πρόγραμμα και χρονικό ορίζοντα μέχρι τις ευρωεκλογές του 2014, θα είναι διπλή : Πρώτον, να κρατήσει την χώρα μέσα στην ΕΕ και το ευρώ και δεύτερον, να ξεκινήσει την σταδιακή απαγκίστρωση από το μνημόνιο.
Η κυβέρνηση αυτή με ισχυρή λαϊκή και κοινοβουλευτική στήριξη θα αξιοποιήσει το ευνοϊκότερο πλέον ευρωπαϊκό πολιτικό περιβάλλον για να πετύχει θετικά αποτελέσματα, μετά από συστηματική και σκληρή διαπραγμάτευση. Να κρατήσει την Ελλάδα ζωντανή στην Ευρώπη , με την κοινωνία όρθια και με την νέα γενιά παρούσα.
Καταθέτουμε αυτήν την πρόταση με απόλυτη συνείδηση της κρισιμότητας των στιγμών που περνάει η χώρα και καλούμε όλες τις δυνάμεις να ανταποκριθούν με συναίσθηση της ευθύνης τους απέναντι στον τόπο. Επισημαίνω ότι εμείς και εγώ προσωπικά δεν διεκδικούμε τίποτε πέρα από την ικανοποίηση να έχουμε συμβάλει σε έξοδο από την κρίση προς όφελος του λαού και της χώρας.







Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για τις διερευνητικές εντολές



  

Δημοσιεύτηκε στις Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012 - 10:53

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής δεν αξιοποίησε την ευκαιρία για κυβερνητική λύση και με το σύνολο των χειρισμών της κινδυνεύει να οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές με πιθανό αποτέλεσμα την αναθέρμανση του δικομματισμού και τη συντηρητική μετατόπιση.
 

Οι αντιφατικές δηλώσεις στελεχών του για την ελληνική οικονομία, η εμμονή στην καταγγελία της δανειακής σύμβασης, που συνιστά πτωχευτικό γεγονός και αποτελεί ρήξη με την Ευρωζώνη, δυσχεραίνουν την πολιτική συνεννόηση. 

Η διατύπωση μαξιμαλιστικών θέσεων ακυρώνει οποιαδήποτε λύση. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πολιτεύεται με ορίζοντα τη νέα προεκλογική περίοδο.
 

Η Δημοκρατική Αριστερά επιμένει σταθερά στη ρεαλιστική κατεύθυνση της σταδιακής απαγκίστρωσης από το μνημόνιο μέσα από σκληρή επαναδιαπραγμάτευση με τους δανειστές μας αλλά και τη σταθερή προσήλωση στην παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Στηρίζει κυβέρνηση Αριστεράς με ευρεία κοινοβουλευτική νομιμοποίηση ο Φ.Κουβέλης



Δημοσίευση: 08 Μαϊ. 2012, 16:16 -


«Η κοινωνία ζητά λύσεις»


Τη στήριξή του σε μία κυβέρνηση Αριστεράς με ευρεία λαϊκή και κοινοβουλευτική νομιμοποίηση εξέφρασε στον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, στη συνάντηση που είχαν.

«Είπα στον κ.Τσίπρα ότι έχει τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης με τη στήριξη της ΔΗΜΑΡ και με ευρεία κοινοβουλευτική νομιμοποίηση» είπε ο κ. Κουβέλης, τονίζοντας ότι η κοινωνία ζητά λύσεις.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς επανέλαβε τις θέσεις του κόμματός του για απαγκίστρωση από το μνημόνιο και παραμονή της χώρας στο ευρώ.

«Η ΔΗΜΑΡ συμβάλλει στο να υπάρξει κυβέρνηση και αυτή είναι η υπεύθυνη θέση μας» πρόσθεσε.


Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Δήλωση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, αμέσως μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Σαμαρά

7.5.2012 - 16:23

Σταθερή είναι η θέση της ΔΗΜΑΡ για προσπάθεια συγκρότησης κυβέρνησης ευρείας λαϊκής και κοινοβουλευτικής νομιμοποίησης που θα κινηθεί στον αντίποδα της ασκούμενης πολιτικής η οποία αποδοκιμάστηκε με έντονο τρόπο από την λαϊκή ετυμηγορία.

Είναι προφανές ότι μια μεταμφιεσμένη συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, όπως και αν την ονομάσει κάποιος, δεν θα είναι σε αρμονία με το εκλογικό μήνυμα και την εντολή των πολιτών. Για μας ισχύει απολύτως το δίπολο που θέσαμε προεκλογικά: Η κυβέρνηση ευρείας λαϊκής νομιμοποίησης θα πρέπει να εξασφαλίζει την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και να προχωρήσει στην απαγκίστρωση από το μνημόνιο.
 

Κάθε πολιτική δύναμη πρέπει να ξεκαθαρίσει τη στάση της απέναντι σε αυτά τα δυο σημεία. Άκουσα τον κ. Τσίπρα που επανέλαβε την πρότασή του προς τις δυνάμεις της Αριστεράς, προσθέτοντας τη λέξη «πρωτίστως προς τις δυνάμεις της αριστεράς».
 

Εμείς όταν μιλάμε για πρόταση προς τις προοδευτικές δυνάμεις προφανώς συμπεριλαμβάνουμε τις δυνάμεις της Αριστεράς και με τέτοια πολιτική διάθεση προσερχόμαστε. 

Περιμένουμε λοιπόν καθαρές και σαφείς προτάσεις και ανάλογα θα τοποθετηθούμε.

Δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, για το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών



  
Δημοσιεύτηκε στις Κυριακή, 06 Μαΐου 2012 20:16

«Ο Ελληνικός λαός μίλησε και καταδίκασε τις πολιτικές δυνάμεις που οδήγησαν τη χώρα στα σημερινά αδιέξοδα. Καταδίκασε  τις πολιτικές του μνημονίου.
Το εκλογικό αποτέλεσμα, αποτυπώνει τις επιλογές του λαού και ανατρέπει το δικομματικό σύστημα. Αποτυπώνει την οργή και την αγανάκτηση των πολιτών.


Εκφράζουμε, ταυτόχρονα, την έντονη ανησυχία μας για την παρουσία της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στη βουλή.
Η  εντολή του λαού είναι σαφής.
Απαιτείται  αλλαγή πολιτικής. Απαιτείται προοδευτική πολιτική με  ανάπτυξη, με κοινωνικές προτεραιότητες, σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος, προστασία των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων, δίκαιη κατανομή των βαρών.
Η ΔΗΜΑΡ θα τιμήσει τις προεκλογικές της  δεσμεύσεις.
Δεν θα συμβάλλουμε στη συνέχιση  των πολιτικών που εξαθλιώνουν το λαό και την κοινωνία, και δεν θα δώσουμε δημοκρατικό, αριστερό άλλοθι σε μια τέτοια πολιτική.
Θα κινηθούμε με βάση τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις :
Απαγκίστρωση από το μνημόνιο και σταθερός ευρωπαϊκός προσανατολισμός.
Για τη ΔΗΜΑΡ το εκλογικό αποτέλεσμα είναι μια σημαντική επιτυχία  και ταυτόχρονα ενθάρρυνση.
Είμαστε μία νέα πολιτική δύναμη. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Με ζωή μικρότερη από δύο χρόνια.
Πετύχαμε δυναμική πολιτική παρουσία.
Οικοδομήσαμε σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Τους ευχαριστούμε.
Την εμπιστοσύνη τους θα την τιμήσουμε και θα την κάνουμε δύναμη για την Ελλάδα και την κοινωνία.»



Εκλογές 2012 | Δηλώσεις Φ. Κουβελη από VideoStars


addthis

scroll up the page