Η ίδρυση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ είναι μια επιβεβλημένη κίνηση για να απαντήσουμε άμεσα στο ολοένα διογκούμενο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για ριζική ανασυγκρότηση του πολιτικού πεδίου και των σημερινών κομματικών φορέων της χώρας μας καθώς και για τη διατύπωση μιας ολοκληρωμένης εναλλακτικής πολιτικής πρότασης. Αποτελεί, ταυτόχρονα, προσπάθεια υπεράσπισης του παρελθόντος και του μέλλοντος της ανανεωτικής, δημοκρατικής και οικολογικής Αριστεράς. Αποτελεί σήμερα μια ιστορική επιταγή, ώστε να συμβάλουμε στην ανασυγκρότηση της χώρας σε μια κατεύθυνση μεγαλύτερης ισότητας, κοινωνικής αλληλεγγύης, οικολογικής ανάπτυξης.

Σελίδες

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ  -  ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Το Πρόγραμμα μας

Το Πρόγραμμα μας
Κλικ εδώ ...

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Πολιτική Ομιλία του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη


Στο ΣΙΝΕ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ

Αθήνα 14/ 03 /2013

 
Εδώ, στον «Κεραμεικό», πραγματοποιήσαμε το 1ο ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς. Συγκροτήσαμε τη Δημοκρατική Αριστερά. Τη δύναμη που εμπνέεται από το όραμα του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Τη δύναμη που στον πυρήνα της στρατηγικής της βρίσκεται ο δημοκρατικός και αριστερός ευρωπαϊσμός, ο δρόμος των δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων και η οικολογική εγρήγορση. Τη δύναμη που παρεμβαίνει στο παρόν επιδιώκοντας να επηρεάσει τις εξελίξεις. Τη δύναμη που μάχεται για την ανασυγκρότηση της χώρας, με τις αρχές της ισότητας, της κοινωνικής αλληλεγγύης, της οικολογικής και δίκαιης ανάπτυξης, της υπεράσπισης των δυνάμεων της εργασίας.
Αυτούς τους στόχους θα υπηρετούμε σταθερά.
Το κόμμα μας συγκροτήθηκε μέσα στην κρίση. Παρουσιάσαμε ένα νέο πολιτικό σχέδιο για τη χώρα. Ένα πολιτικό σχέδιο που αναγνώριζε το δεσμευτικό πλαίσιο της χώρας και ταυτόχρονα επιχειρούσε να το αλλάξει. Ένα σχέδιο που έδειχνε το δρόμο εξόδου από την κρίση. Που υποστήριζε την σταδιακή απαγκίστρωση από τους επαχθείς όρους του μνημονίου παράλληλα με την προώθηση μεγάλων μεταρρυθμίσεων στο κράτος και την οικονομία.  
Είχαμε και εμείς τη δυνατότητα να μείνουμε στο έδαφος της διαμαρτυρίας. Να επενδύσουμε προεκλογικά στην αγανάκτηση των πολιτών και να «παίξουμε» στον εύκολο δρόμο των ψηφοθηρικών υποσχέσεων. Δεν είναι στη δική μας κουλτούρα, ποτέ δεν ήταν άλλωστε, τέτοιες επιλογές. Στόχος μας ήταν και είναι η άσκηση πολιτικής, στο πλαίσιο ενός εναλλακτικού προοδευτικού προγράμματος για τη διακυβέρνηση της χώρας, που όμως θα βασίζεται σε ρεαλιστικές παραδοχές και θα είναι εφαρμόσιμο.  
Μετά τις εκλογές του Μαΐου και την αποτυχία να συγκροτηθεί κυβέρνηση – όχι με δική μας ευθύνη –, ζητήσαμε από το λαό «εντολή για λύση». Μετά τις εκλογές του Ιουνίου αποφασίσαμε να στηρίξουμε και να μετάσχουμε στην κυβέρνηση συνεργασίας, με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία και τη χώρα.

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

ΜΙΚΡΟΠΡΑΓΜΑΤΑ



13.3.2013 | 15:36

ΜΙΚΡΟΠΡΑΓΜΑΤΑ
ΑΡΗΣ ΔΗΜΟΚΙΔΗΣ

Η κατάντια της πολιτικής κριτικής και η γκάφα του Left.gr.
ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κυλιούνται στη λάσπη σαν τα γουρούνια.Και μοιάζει να τους αρέσει, πολύ.


Όπως έχω ξαναγράψει, η Νέα Δημοκρατία παίζει το μικροπολιτικό-παραπολιτικό παιχνίδι λάσπης μέσω του τουίτερ, αλλά και της σελίδας της Ομάδας Αλήθειας (The Truth Team) που εντοπίζει κάθε μικρή ή μεγάλη παρασπονδία του αντιπάλου και τη μεγαλοποιεί πέρα από κάθε φαντασία.
Η κάθε παραμικρή δήλωση πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ή το οτιδήποτε γνωστός γνωστού του Τσίπρα έγραψε στο Facebook γίνεται μείζον θέμα απ' τον Φαήλο και την παρέα του - πράγμα που θυμίζει τις τακτικές λάσπης των Αμερικανικών εκλογικών επιτελείων (αν λάβουμε υπόψη μας ότι όλα αυτά γίνονται με αισθητικά κομψό, τεχνολογικά σύγχρονο τρόπο), ή και την προπαγάνδα του Στάλιν και του Χίτλερ.
Το ίδιο, δυστυχώς, κάνει τελευταία και ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Με τις ίδιες τακτικές προπαγάνδας και μείωσης οποιουδήποτε διαφωνεί μαζί του, το κόμμα μέσα απ' τις διάφορες πλατφόρμες του εντοπίζει μικρές ή μεγάλες παρασπονδίες, συχνά τις διαστρεβλώνει ώστε να είναι πιο πιασάρικες, πιάνεται απ' το τι είπαν οι αντίπαλοι στο twitter και γενικά θεωρεί πως πρέπει να πείσει τους πολίτες με τον πιο πατροναριστικό τρόπο.
Οι δε εμετικές ανακοινώσεις των δύο κομμάτων όταν τσακώνονται, γεμάτες με λαϊκίστικα λογοπαίγνια τύπου Σεφέρι και εξυπνακίστικες ανοησίες που παλιότερα μόνο ο Καρατζαφέρης έλεγε, θυμίζουν παιδάκια του Γυμνασίου που προσπαθούν να πείσουν ένα αόρατο κοινό, για το ποιος την έχει πιο μεγάλη.
Δεν υπάρχει σύγκριση βέβαια. Το Left.gr είναι απείρως καλύτερο από οποιοδήποτε ΜΜΕ της ΝΔ, εννοείται. Είναι ξεκάθαρα προπαγανδιστικό όμως, οπότε το να κατηγορεί όλους τους άλλους ως γκεμπελίσκους είναι μάλλον αχρείαστο.
Παρ' ό,τι το Left.gr δείχνει να νοιάζεται για τη δεοντολογία (μας την είπε ορθώς πρόσφατα επειδή είχαμε βάλει ρεπορτάζ Ουκρανού δημοσιογράφου χωρίς την αρχική πηγή - μετά από μια ώρα προσθέσαμε απολογητικό disclaimer), νοιάζεται μάλλον μόνο για τη δεοντολογία των άλλων.

Πηγή: www.lifo.gr

addthis

scroll up the page