Η ίδρυση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ είναι μια επιβεβλημένη κίνηση για να απαντήσουμε άμεσα στο ολοένα διογκούμενο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για ριζική ανασυγκρότηση του πολιτικού πεδίου και των σημερινών κομματικών φορέων της χώρας μας καθώς και για τη διατύπωση μιας ολοκληρωμένης εναλλακτικής πολιτικής πρότασης. Αποτελεί, ταυτόχρονα, προσπάθεια υπεράσπισης του παρελθόντος και του μέλλοντος της ανανεωτικής, δημοκρατικής και οικολογικής Αριστεράς. Αποτελεί σήμερα μια ιστορική επιταγή, ώστε να συμβάλουμε στην ανασυγκρότηση της χώρας σε μια κατεύθυνση μεγαλύτερης ισότητας, κοινωνικής αλληλεγγύης, οικολογικής ανάπτυξης.

Σελίδες

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ  -  ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Το Πρόγραμμα μας

Το Πρόγραμμα μας
Κλικ εδώ ...

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Επεκτείνεται το κοιμητήριο Αργυρούπολης

Από το


Ψηφίστηκε η τροπολογία για το κοιμητήριο Αργυρούπολης

Ψηφίστηκε στις, 9 Νοεμβρίου 2011, η τροπολογία στο σχέδιο νόμου «Νέος Τρόπος Έκδοσης Αδειών Δόμησης, Ελέγχου Κατασκευών και Λοιπές Διατάξεις» σχετικά με τη δυνατότητα επέκτασης του κοιμητηρίου Αργυρούπολης που είχε καταθέσει στις 26 Οκτωβρίου 2011, ο Γιώργος Χαραλαμπόπουλος. Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας «Η επέκταση του κοιμητηρίου Αργυρούπολης είναι ζωτικής σημασίας για τις ανάγκες του Δήμου, καθώς το υφιστάμενο είναι ήδη κορεσμένο.».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της τροπολογίας.


ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ – ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Στο σχέδιο νόμου «Νέος Τρόπος Έκδοσης Αδειών Δόμησης, Ελέγχου Κατασκευών και Λοιπές Διατάξεις»

Προς τη Βουλή των Ελλήνων


Με την προτεινόμενη τροπολογία θεσπίζεται η δυνατότητα επέκτασης του νεκροταφείου Αργυρούπολης. Το νεκροταφείο της Αργυρούπολης, έκτασης 22 περίπου στρ., έχει εγκατασταθεί στο χώρο παλιότερου λατομείου Κούτσι, στα όρια του με τον Δ. Γλυφάδας. Η περιοχή στο σύνολο της, είναι χαρακτηρισμένη ως Ζώνη Ε – Ειδικές χρήσεις (Εντός αυτής είναι δυνατή η λειτουργία υφιστάμενων κοιμητηρίων) από το Προεδρικό Διάταγμα 187/Δ/16.6.11 «Καθορισμός μέτρων προστασίας της περιοχής του όρους Υμηττού και των Μητροπολιτικών Πάρκων Γουδή − Ιλισσίων».


Το Κοιμητήριο Αργυρούπολης εγκαταστάθηκε στην υπάρχουσα θέση το 1972, προκειμένου να απελευθερωθεί προς παραχώρηση στους πόντιους πρόσφυγες οικιστές της περιοχής ο χώρος που ήταν παλαιότερα εγκατεστημένο εντός του οικιστικού ιστού της Αργυρουπόλεως. Το 1975 παραχωρήθηκαν 600 στρ. περιαστικού δάσους στον Υμηττό από το Λατομείο Κούτσι έως την θέση του Κοιμητηρίου από το Υπουργείο Γεωργίας στον Δήμο Αργυρούπολης για χρήση του Δήμου. Ο Δήμος διαμόρφωσε και αποκατέστησε με επιχώσεις το παλαιό λατομείο Κούτσι.


Το 1982 ο Δήμος λόγω ραγδαίας αύξησης του πληθυσμού του, προχώρησε σε επέκταση του κοιμητηρίου με ενταφιασμούς βορείως της αρχικής θέσεως χωρίς την σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Γεωργίας και του Υπουργείου Υγείας. Η επέκταση του κοιμητηρίου Αργυρούπολης είναι ζωτικής σημασίας για τις ανάγκες του Δήμου, καθώς το υφιστάμενο είναι ήδη κορεσμένο.


Η επέκταση του κοιμητηρίου με σωστή οργάνωση, περιορισμένη έκταση, φυτεύσεις, αποφυγή συνοδών χρήσεων κλπ, είναι δυνατόν να ενταχθεί ικανοποιητικά στο περιβάλλον του ορεινού όγκου.


'Αρθρο

Στο τέλος της παραγράφου 5 του άρθρου 3 του από 16.6.2011 προεδρικού διατάγματος (Δ’ 187) προστίθεται εδάφιο εξής:
«Επιτρέπεται η επέκταση υφισταμένων κοιμητηρίων κατά τις σχετικές ισχύουσες διατάξεις. Ειδικότερα στην έκταση που βρίσκεται στη θέση με στοιχεία ΑΒΓΔΕΖΗ εμβαδού 22,3 στρεμμάτων, όπως αυτή αποτυπώνεται με τις συντεταγμένες των κορυφών της στο τοπογραφικό διάγραμμα του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας, που συνοδεύει σε φωτοσμίκρυνση την παρούσα ρύθμιση, επιτρέπεται η λειτουργία και επέκταση του υφιστάμενου νεκροταφείου του Δήμου Αργυρούπολης κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας»
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

addthis

scroll up the page