Η ίδρυση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ είναι μια επιβεβλημένη κίνηση για να απαντήσουμε άμεσα στο ολοένα διογκούμενο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για ριζική ανασυγκρότηση του πολιτικού πεδίου και των σημερινών κομματικών φορέων της χώρας μας καθώς και για τη διατύπωση μιας ολοκληρωμένης εναλλακτικής πολιτικής πρότασης. Αποτελεί, ταυτόχρονα, προσπάθεια υπεράσπισης του παρελθόντος και του μέλλοντος της ανανεωτικής, δημοκρατικής και οικολογικής Αριστεράς. Αποτελεί σήμερα μια ιστορική επιταγή, ώστε να συμβάλουμε στην ανασυγκρότηση της χώρας σε μια κατεύθυνση μεγαλύτερης ισότητας, κοινωνικής αλληλεγγύης, οικολογικής ανάπτυξης.

Σελίδες

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ  -  ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Το Πρόγραμμα μας

Το Πρόγραμμα μας
Κλικ εδώ ...

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Δήλωση του Φώτη Κουβέλη, για την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


Η κατάργηση ρυθμίσεων της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας πρέπει να αποκρουστεί. Θα οδηγήσει σε διάλυση της μισθωτής εργασίας και σε περαιτέρω αποσάθρωση των εργασιακών δικαιωμάτων. Ένα  τέτοιο μέτρο, πέρα από τις βαρύτατες συνέπειες για τους εργαζόμενους,  δεν υπηρετεί ούτε την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων ούτε τη λειτουργία της οικονομίας.
Η Εθνική Συλλογική Σύμβαση εργασίας, έκφραση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, δεν υπόκειται ούτε σε εντολές της τροϊκας ούτε σε νομοθετικές επεμβάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

addthis

scroll up the page