Η ίδρυση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ είναι μια επιβεβλημένη κίνηση για να απαντήσουμε άμεσα στο ολοένα διογκούμενο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για ριζική ανασυγκρότηση του πολιτικού πεδίου και των σημερινών κομματικών φορέων της χώρας μας καθώς και για τη διατύπωση μιας ολοκληρωμένης εναλλακτικής πολιτικής πρότασης. Αποτελεί, ταυτόχρονα, προσπάθεια υπεράσπισης του παρελθόντος και του μέλλοντος της ανανεωτικής, δημοκρατικής και οικολογικής Αριστεράς. Αποτελεί σήμερα μια ιστορική επιταγή, ώστε να συμβάλουμε στην ανασυγκρότηση της χώρας σε μια κατεύθυνση μεγαλύτερης ισότητας, κοινωνικής αλληλεγγύης, οικολογικής ανάπτυξης.

Σελίδες

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ  -  ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Το Πρόγραμμα μας

Το Πρόγραμμα μας
Κλικ εδώ ...

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Ζητά κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών


«To κέλυφος της ατιμωρησίας των πολιτικών πρέπει να σπάσει» λέει ο Φ. Κουβέλης
Δημοσίευση: 12 Απρ. 2012, 15:30
Αθήνα

Την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και την ταυτόχρονη μεταφορά του ελέγχου των πράξεων των πολιτικών προσώπων στη Δικαιοσύνη, χωρίς την οποιαδήποτε ανάμειξη της Βουλής, ζητεί ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, τονίζοντας ότι «το κέλυφος της ατιμωρησίας των πολιτικών πρέπει να σπάσει».

Ο Φ. Κουβέλης ζητά, επίσης, να γίνει έλεγχος και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες, που αποκτήθηκαν από πολιτικά πρόσωπα, τα τελευταία 20 χρόνια και ακόμη να γίνει αναδρομικός έλεγχος των περιουσιακών στοιχείων, που απέκτησαν όσοι διετέλεσαν βουλευτές, υπουργοί, πρωθυπουργοί, γενικοί γραμματείς και σύμβουλοι υπουργείων, διοικητές, διευθύνοντες σύμβουλοι και διαχειριστές Οργανισμών δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ, καθώς και οι σύζυγοι και οι συγγενείς αυτών α' βαθμού, από το έτος 1981 μέχρι σήμερα και φορολόγηση της αξίας των περιουσιακών στοιχείων, εφόσον δεν δικαιολογείται η απόκτησή τους.


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

addthis

scroll up the page