Η ίδρυση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ είναι μια επιβεβλημένη κίνηση για να απαντήσουμε άμεσα στο ολοένα διογκούμενο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για ριζική ανασυγκρότηση του πολιτικού πεδίου και των σημερινών κομματικών φορέων της χώρας μας καθώς και για τη διατύπωση μιας ολοκληρωμένης εναλλακτικής πολιτικής πρότασης. Αποτελεί, ταυτόχρονα, προσπάθεια υπεράσπισης του παρελθόντος και του μέλλοντος της ανανεωτικής, δημοκρατικής και οικολογικής Αριστεράς. Αποτελεί σήμερα μια ιστορική επιταγή, ώστε να συμβάλουμε στην ανασυγκρότηση της χώρας σε μια κατεύθυνση μεγαλύτερης ισότητας, κοινωνικής αλληλεγγύης, οικολογικής ανάπτυξης.

Σελίδες

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ  -  ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Το Πρόγραμμα μας

Το Πρόγραμμα μας
Κλικ εδώ ...

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜ. ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

  Σχόλιο της ΔΗΜΑΡ για τις δηλώσεις της κυρίας Μέρκελ

Η κυρία Μέρκελ επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους Έλληνες πολίτες. Αποτελεί απαράδεκτη ενέργεια και μάλιστα την ώρα που η χώρα πορεύεται προς εκλογές.
Η κυρία Μέρκελ οφείλει να αντιληφθεί ότι το πολιτικό περιβάλλον της Ευρώπης αλλάζει. Οι Έλληνες πολίτες στις εκλογές του Ιουνίου θα ψηφίσουν για το συμφέρον της χώρας και της κοινωνίας.

Συνάντηση της ΔΗΜΑΡ με αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, συνοδευόμενος από το βουλευτή Επικρατείας, Σπύρο Λυκούδη και τον Σταύρο Λιβαδά, υπεύθυνο του Τομέα Πράσινων Πολιτικών και Οικολογίας της ΔΗΜΑΡ, συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων.  Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν τα θέματα του εκλογικού νόμου και της εργασιακής μετενέργειας.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επανέλαβε τη σταθερή θέση του κόμματος για την καθιέρωση της απλής αναλογικής, με αυτονόητη την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών. Επέμεινε στην ανάγκη αποκατάστασης των συλλογικών διαπραγματεύσεων, με το αναγκαίο στοιχείο της μετενέργειας.
Προς την κατεύθυνση αυτή η ΔΗΜΑΡ ενώνει τις δυνάμεις της με τους Οικολόγους Πράσινους για τη διεκδίκηση των προαναφερομένων θεμάτων.

Συνάντηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης συνοδευόμενος από το βουλευτή Επικρατείας, Σπύρο Λυκούδη, συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σουλτς στην Αθήνα. Ο Φώτης Κουβέλης χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι οι αρχηγοί των ευρωπαϊκών κρατών και τα θεσμικά όργανα της Ευρώπης αποφασίζουν και μιλούν για την Ελλάδα, χωρίς την Ελλάδα. 
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ανέδειξε τη δραματική απουσία ενός αναπτυξιακού πακέτου για την Ελλάδα, αναφέροντας χαρακτηριστικά, ότι «η κατάσταση αυτή τροφοδοτεί την ανεργία που πλήττει ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες, με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς να είναι απόντες».
Ο κ. Σουλτς εξέφρασε τη βαθύτατη ανησυχία του για την κατάσταση στην χώρα και δεσμεύτηκε να βοηθήσει από τη θεσμική του θέση για την προοπτική ανάπτυξης και την ύπαρξη μέτρων για τη στήριξη των νέων ανέργων στην Ελλάδα.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς επεσήμανε ενόψει των εκλογών ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια προοδευτική κυβέρνηση με συγκεκριμένο πολιτικό περιεχόμενο και τόνισε ότι η ΔΗΜΑΡ έχοντας υπεύθυνη θέση έναντι της κοινωνίας και της χώρας θα συμβάλλει προς την κατεύθυνση αυτή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

addthis

scroll up the page