Η ίδρυση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ είναι μια επιβεβλημένη κίνηση για να απαντήσουμε άμεσα στο ολοένα διογκούμενο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για ριζική ανασυγκρότηση του πολιτικού πεδίου και των σημερινών κομματικών φορέων της χώρας μας καθώς και για τη διατύπωση μιας ολοκληρωμένης εναλλακτικής πολιτικής πρότασης. Αποτελεί, ταυτόχρονα, προσπάθεια υπεράσπισης του παρελθόντος και του μέλλοντος της ανανεωτικής, δημοκρατικής και οικολογικής Αριστεράς. Αποτελεί σήμερα μια ιστορική επιταγή, ώστε να συμβάλουμε στην ανασυγκρότηση της χώρας σε μια κατεύθυνση μεγαλύτερης ισότητας, κοινωνικής αλληλεγγύης, οικολογικής ανάπτυξης.

Σελίδες

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ  -  ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Το Πρόγραμμα μας

Το Πρόγραμμα μας
Κλικ εδώ ...

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για τη συνάντηση της κυρίας Μέρκελ με τον κ. Σαρκοζί

Η ενίσχυση του διακυβερνητικού μοντέλου και η αποδυνάμωση των κοινοτικών θεσμών ήταν η κυρίαρχη προσέγγιση της συνάντησης Μέρκελ- Σαρκοζί.
Η επιμονή στο «χρυσό κανόνα» δημοσιονομικής πειθαρχίας και των αυτόματων ποινών, καθώς και ο αποκλεισμός της έκδοσης ευρωομολόγου, αποτελούν επιλογές εντελώς αναντίστοιχες της αντιμετώπισης της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους και της επερχόμενης ύφεσης.
H απειλή της S&P και για τις 6 χώρες με κορυφαία πιστοληπτική αξιολόγηση αμέσως μετά το πέρας της σύσκεψης αποδεικνύει ότι οι αγορές έχουν αποθρασυνθεί.
Η κατάσταση αυτή θα δυσχεραίνει όσο δεν θα προωθείται ισχυρή συνολική ευρωπαϊκή λύση που θα περιλαμβάνει την ουσιαστική ενεργοποίηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στην κατεύθυνση της άμεσης έκδοσης ευρωομολόγου, της εκτύπωσης ευρώ, της συγκρότησης μηχανισμού κοινής αντιμετώπισης μέρους του χρέους των κρατών μελών.
Αν οι σημερινές κατευθύνσεις αποτελέσουν και την τελική απόφαση της προσεχούς Συνόδου Κορυφής τότε οι φυγόκεντρες και διαλυτικές τάσεις του ευρωπαϊκού οικοδομήματος θα οξυνθούν επικίνδυνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

addthis

scroll up the page