Η ίδρυση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ είναι μια επιβεβλημένη κίνηση για να απαντήσουμε άμεσα στο ολοένα διογκούμενο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για ριζική ανασυγκρότηση του πολιτικού πεδίου και των σημερινών κομματικών φορέων της χώρας μας καθώς και για τη διατύπωση μιας ολοκληρωμένης εναλλακτικής πολιτικής πρότασης. Αποτελεί, ταυτόχρονα, προσπάθεια υπεράσπισης του παρελθόντος και του μέλλοντος της ανανεωτικής, δημοκρατικής και οικολογικής Αριστεράς. Αποτελεί σήμερα μια ιστορική επιταγή, ώστε να συμβάλουμε στην ανασυγκρότηση της χώρας σε μια κατεύθυνση μεγαλύτερης ισότητας, κοινωνικής αλληλεγγύης, οικολογικής ανάπτυξης.

Σελίδες

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ  -  ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Το Πρόγραμμα μας

Το Πρόγραμμα μας
Κλικ εδώ ...

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Αποσπάσματα συνέντευξης του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM και το δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου

 
Για τις εξελίξεις στην Ευρώπη
Η Ευρώπη, έτσι όπως εξελίσσεται, διαμορφώνεται ως Ευρώπη των δυο ταχυτήτων. Αυτό θα διαμορφώσει συνθήκες φυγόκεντρων τάσεων, αλλά και αποσυσπειρώσεις. Εντέλει η πορεία που δεν εξασφαλίζεται προς την ουσιαστική πολιτική ενοποίηση της Ευρώπη-με σταθερή αναφορά στα οικονομικά ζητήματα και στη γενικευμένη κρίση χρέους-θα οδηγήσει σε μια Ευρώπη η οποία θα έχει ελάχιστη αν όχι μηδενική συμμετοχή στο διεθνή καταμερισμό της οικονομικής διαδικασίας, με το δεδομένο ότι είναι πολλές πλέον οι οικονομικά αναδυόμενες χώρες.
Για το ζήτημα της δημοσιονομικής πειθαρχίας
Θα δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα διότι η δημοσιονομική πειθαρχία με τον οριζόντιο τρόπο που προωθείται δεν λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες, όχι μόνο της ελληνικής οικονομίας, αλλά των κρατών μελών που ανήκουν στον ευρωπαϊκό νότο. Θα οδηγηθούμε σε ασφυκτικές καταστάσεις. Χρειάζεται μεγαλύτερη ευελιξία από χώρα σε χώρα, με όλα εκείνα τα στοιχεία που προσδιορίζουν τις ιδιαιτερότητες και τις καταστάσεις της κάθε οικονομίας.
Για τις δημοσκοπήσεις και το λεγόμενο «τόξο της αριστεράς»
Μας ενθαρρύνουν τα δημοσκοπικά ευρήματα, αλλά δεν έχουμε εφησυχασμούς. Πορευόμαστε με πλήρη επίγνωση των προβλημάτων της κοινωνίας, αλλά και της πολιτικής ρευστότητας που υπάρχει. Κατά συνέπεια με επίγνωση της πολιτικής και κοινωνικής ρευστότητας, με υπεύθυνη στάση απέναντι στη χώρα και την κοινωνία, αξιολογούμε τα πράγματι ενθαρρυντικά μηνύματα των δημοσκοπήσεων.
Σε ότι αφορά στο λεγόμενο τόξο ή μέτωπο της αριστεράς, οι επιμέρους δυνάμεις της αριστεράς δεν αθροίζονται μόνο στη βάση του γεγονότος ότι έχουν αντιμνημονιακή στάση. Ο πολυκερματισμός της αριστεράς είναι ένα υπαρκτό ζήτημα. Υπάρχουν όμως τεράστιες διαφορές για καίρια ζητήματα της πολιτικής. Έχουμε για παράδειγμα αντίπαλες θέσεις μεταξύ των δυνάμεων της αριστεράς για το ζήτημα της Ευρώπης. Με βάση μόνο τα δημοσκοπικά αποτελέσματα δεν μπορεί να μιλά κανείς για αυτό το λεγόμενο κυβερνητικό τόξο της Αριστεράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

addthis

scroll up the page