Η ίδρυση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ είναι μια επιβεβλημένη κίνηση για να απαντήσουμε άμεσα στο ολοένα διογκούμενο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για ριζική ανασυγκρότηση του πολιτικού πεδίου και των σημερινών κομματικών φορέων της χώρας μας καθώς και για τη διατύπωση μιας ολοκληρωμένης εναλλακτικής πολιτικής πρότασης. Αποτελεί, ταυτόχρονα, προσπάθεια υπεράσπισης του παρελθόντος και του μέλλοντος της ανανεωτικής, δημοκρατικής και οικολογικής Αριστεράς. Αποτελεί σήμερα μια ιστορική επιταγή, ώστε να συμβάλουμε στην ανασυγκρότηση της χώρας σε μια κατεύθυνση μεγαλύτερης ισότητας, κοινωνικής αλληλεγγύης, οικολογικής ανάπτυξης.

Σελίδες

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ  -  ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Το Πρόγραμμα μας

Το Πρόγραμμα μας
Κλικ εδώ ...

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

ΓΕΓΟΝΟΤΑ Πρυτάνευσε η λογική στο θέμα του Carrefour στην Αργυρούπολη







 
Μετά από αλλεπάληλες συνεδριάσεις και παλινδρομήσεις του Δημάρχου Ελληνικού - Αργυρούπολης Χρήστου Κορτζίδη, τελικά, πριν από λίγο, το δημοτικό συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία τη μείωση, κατά 25%, του μισθώματος του κτιρίου που στεγάζεται το Carrefour στην Αργυρούπολη και το οποίο αποτελεί ιδιοκτησία του Δήμου. Θέλουμε να ελπίζουμε πως μ' αυτή την απόφαση παίρνει τέλος η αγωνία των 80 εργαζομένων, που βρίσκονταν μπροστά στο ενδεχόμενο της ανεργίας. Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενα δημοσιεύματά μας, υπήρχε το ενδεχόμενο η επιχείρηση, εάν δεν γινόταν η μείωση του μισθώματος, να κλείσει το κατάστημα της Αργυρούπολης.


Για την ιστορία αναφέρουμε πως, λευκό ψήφισε ο Χάρης Πασβαντίδης, ενώ αρνητική ψήφο έδωσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Θόδωρος Λιάππης, ο ανεξάρτητος Γιώργος Ιωαννίδης και οι Νάκης Εφραιμίδης, Θόδωρος Πεσιρίδης και Χρήστο Μιμηγιάννης.

Βέβαια, δεν έλειψαν και κάποιες φωνές ανησυχίας, όπως αυτή του δημοτικού συμβούλου της συμπολίτευσης κυρίου Τρίκα, ο οποίος, ανέφερε ότι ψηφίζει την μείωση αυτή, εκφράζοντας όμως τις επιφυλάξεις του κατά πόσο αυτό θα βοηθήσει στο να μη χάσουν τη δουλειά τους οι εργαζόμενοι, αφού όπως είπε, η εντολή της γαλλικής κυβέρνησης είναι όλες οι μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, να κατεβάσουν ρολά και να φύγουν. 


Τόσο ο Πρόεδρος του σωματείου πανελλαδικά των εργαζομένων στα Carrefour κύριος Θωμάς Χόρτης, όσο και άλλοι παράγοντες του σωματείου εξέφρασαν την απορία τους μ' αυτά που άκουσαν περί αποχωρήσεως της πολυεθνικής, λέγοντας πως, κάτι τέτοιο δεν ισχύει.


Πάντως, γεγονός είναι πως με αυτή την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ελληνικού - Αργυρούπολης ανοίγει ο δρόμος και για άλλους δήμους να δουν παρόμοιες περιπτώσεις με καλύτερο μάτι, κάτι που κατά τη γνώμη μας είναι και το σωστό, αφού η ύφεση που έχει μπει στον πέμπτο χρόνο δημιουργεί πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα στο σύνολο σχεδόν του επιχειρηματικού κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

addthis

scroll up the page